Nederland

Partners Widgets Veelgestelde vragen


1. Wat zijn widgets? 
Widgets zijn webapplicaties die je op je websites kunt installeren om inkomsten te genereren met je verkeer. Wanneer een shopper je website bezoekt, levert Amazon Partner inhoud aan je shopper via deze widgets. 

2. Wat is de Adobe-aankondiging?
Adobe heeft het einde van de levensduur van Flash aangekondigd vanaf 31 december 2020. Dit betekent dat Flash Player vanaf deze datum door geen enkele browser meer wordt ondersteund. Bekende browsers zoals Google Chrome, enz. hebben Flash Player al standaard uitgeschakeld en vereisen dat gebruikers Flash handmatig inschakelen op tijdelijke basis, om het gebruik van Flash Player te ontmoedigen. 

3. Welke invloed heeft Adobe's beëindiging van Flash op Partners?
Amazon Partner biedt drie widgets aan die Adobe Flash gebruiken (deals-, slideshow- en carrousel-widget). Deze zullen niet meer werken als Adobe stopt met de ondersteuning van Flash. 

4. Wat raden jullie mij aan om te doen?
We begrijpen dat het vierde kwartaal van het kalenderjaar belangrijk voor je is en een toename van het aantal bezoeken aan je webpagina's zal opleveren, dus we raden je niet aan te wachten tot 31 december 2020 om actie te ondernemen, hoewel Adobe tot die tijd Flash ondersteunt. We raden je aan proactief te handelen en ervoor te zorgen dat al je Flash-widgets onmiddellijk worden vervangen door andere linkbuilding-alternatieven (zie veelgestelde vraag nummer 5 hieronder). Amazon Partner stopt met het ondersteunen van Flash-gebaseerde widgets op 30 oktober 2020 voorafgaand aan het winkelseizoen en we moedigen je aan om nu actie te ondernemen. 

5. Welke alternatieven raden jullie aan?
We raden je aan proactief te handelen en ervoor te zorgen dat al je widgets onmiddellijk worden vervangen door andere linkbuilding-alternatieven. We geven om je succes en raden je aan zo snel mogelijk actie te ondernemen om alle verouderde widgets van je website te verwijderen en alternatieve linkbuilding-opties die we aanbieden te overwegen. Je kunt kiezen uit Site Stripe, PA API, product-feeds, banners of beloningen. 

6. Hoe zit het met andere widgets?
Bij Amazon Partner willen we je de beste tools bieden om effectief inkomsten te genereren met je inhoud, en om een goede winkelervaring te bieden aan je bezoekers. Widgets voldoen niet langer aan de lat die we namens jou hoog leggen voor de klantervaring en presteren slechter dan andere tools die we in ons portfolio aanbieden, wat betekent dat je als partner minder geld verdient dan je zou kunnen verdienen. Daarom zijn we van mening dat het tijd is om te stoppen met het ondersteunen van alle widgets en hebben we besloten om prioriteit te geven aan toekomstige productontwikkeling uitsluitend op andere linkbuilding-tools. We zullen ruim van tevoren communiceren over de beëindiging van alle andere widgets. 

7. Wat betekent dit voor mij?
Voor gebruikers van Flash-widgets worden de slideshow-, carrousel- en deals-widgets op 30 oktober 2020 stopgezet. Deze verschijnen niet meer op de AC-widgets-pagina, wat betekent dat je deze widgets niet meer kunt aanmaken of bewerken. Als deze widgets op je website stonden, zullen ze worden weergegeven als lege ruimtes. We raden je aan andere alternatieven te kiezen. 

8. Wie kan mij helpen met meer informatie?
Neem voor verdere vragen contact op met de klantenservice van Amazon Partner.

Geef je feedback

Heb je een suggestie voor of een reactie op de website Partnernet? Laat het ons weten.