Nederland

SiteStripe Help

Wat is SiteStripe?

Met het nieuwe SiteStripe kun je links direct vanuit de website van Amazon.com creëren zonder via Partnernet hoeven te gaan. Het laat toe om links te maken naar elke pagina op Amazon en zelfs om deze links te delen op Facebook of Twitter. De tool heeft nu ook handige snelkoppelingen naar andere nuttige Partner-pagina’s.

Wat is er nieuw in de laatste uitgave?

Het nieuwe SiteStripe heeft een nieuwe look-and-feel die het je gemakkelijker maakt om rechtstreeks links te creëren vanuit de Amazon.com-site zonder naar Partnernet hoeven te gaan. De hoofdfuncties van de SiteStripe-tool zijn:

  • Link maken: Tekst - Hiermee kun je korte of lange links creëren naar de Amazon-productpagina die je momenteel bekijkt. Je Partner- en tracking-ID worden opgenomen in de korte link. Je laatst gebruikte Partner- en tracking-ID zijn vervat in de oorspronkelijk gegenereerde korte link. Ook heb je de mogelijkheid om een Partner- en tracking-ID op te geven voor de korte link. Kopieer de gegenereerde korte link en plak hem in de code van je website of om te gebruiken in de Facebook- en Twitterberichten. De link-opties variëren afhankelijk van of je je op een productpagina bevindt of niet. Links naar specifieke producten kunnen alleen maar worden gemaakt als je dat bepaalde product aan het bekijken bent.
  • Link maken: Afbeelding - Hiermee kun je links met afbeeldingen creëren naar de Amazon-productpagina die je momenteel bekijkt. Je laatst gebruikte Partner- en tracking-ID zijn vervat in de oorspronkelijk gegenereerde link. Ook heb je de mogelijkheid de Partner- en tracking-ID bij te werken voor je ze opneemt in de link.
  • Link maken: Tekst + afbeelding – Hiermee kun je links met tekst en afbeelding creëren naar de Amazon-productpagina die je momenteel bekijkt. Je laatst gebruikte Partner- en tracking-ID zijn vervat in de oorspronkelijk gegenereerde link. Ook heb je de mogelijkheid de Partner- en tracking-ID bij te werken voor je ze opneemt in de link.
  • Delen: op Twitter of Facebook – Hiermee kun je een snelle update posten op Twitter of Facebook via je eigen Twitter- of Facebook-account met de URL van de Amazon-pagina die je momenteel bekijkt. Wanneer je op de Facebook- of Twitterknop klikt, zal een nieuw venster worden geopend waarin je kan inloggen op je Twitter- of Facebook-account wanneer je nog niet bent ingelogd. Op die pagina heb je ook de mogelijkheid om het standaardbericht aan te passen voor je het post. Houd er rekening mee dat delen op Twitter of Facebook alleen kan als je je Facebook- of Twitteraccount hebt toegevoegd aan je website-lijst.
  • Inkomsten - Brengt je naar het overzichtsrapport van je inkomsten. Er wordt je gevraagd om je aan te melden bij je Partner-account voordat je je rapport kunt bekijken, om de privacy van je rapportgegevens te kunnen waarborgen.
  • Hulp - Brengt je naar deze hulp-pagina.
Op basis van de ontvangen feedback hebben we een aantal links verwijderd van SiteStripe om je een overzichtelijkere interface te kunnen bieden. Deze functionaliteiten: ‘Nieuws’ en ‘Discussiegroepen’ zijn bereikbaar door in te loggen op Partnernet.

Hoe zet ik SiteStripe aan?

Om SiteStripe te zien moet je herkend worden als de Amazon-klant die overeenkomt met je Partner-account. Controleer of je bent ingelogd bij Amazon met je Partner-account door bovenaan de Amazon.com-pagina te kijken.

Als er bovenaan de pagina geen naam staat, klik dan op de link ‘Inloggen om gepersonaliseerde aanbevelingen te krijgen’ en log in met je Partner-accountgegevens.
Als de naam bovenaan onjuist is of als je niet zeker bent of je het juiste account gebruikt, selecteer de link ‘(Niet )’ (waar <gebruikersnaam> staat voor een bestaande accountnaam) en log in met je Partner-accountgegevens.

Hoe kan ik de instellingen voor SiteStripe veranderen?

Je kunt bepalen of je de SiteStripe wel of niet wilt zien door de knop ‘Instellingen’ op de SiteStripe of door in te loggen bij Partnernet en dan naar ‘Je Partner-account - SiteStripe-instellingen’ te gaan. Via de SiteStripe-instellingen kun je de functies bepalen die je kunt zien op SiteStripe, evenals het in- en uitschakelen van de SiteStripe-werkbalk.

Hoe schakel ik SiteStripe in- of uit?

Om SiteStripe in- of uit te schakelen, klik je op het Instellingen-pictogram op SiteStripe en kies de optie 'SiteStripe uitschakelen'. Je kan ook naar de sectie Accountinstellingen - Partners SiteStripe instellingen van Partnernet gaan en de gewenste optie selecteren om SiteStripe in- of uit te schakelen.

Geef je feedback

Heb je een suggestie voor of een reactie op de website Partnernet? Laat het ons weten.