Wat is Amazon Partner anti-namaakbeleid?


Amazon Partner anti-namaakbeleid
Amazon streeft ernaar om onze klanten een betrouwbare winkelervaring te bieden. De verkoop van nagemaakte of niet-authentieke producten (inclusief producten die illegaal zijn gerepliceerd, gereproduceerd of vervaardigd) is ten strengste verboden. Wanneer we dergelijke producten identificeren, verwijderen we ze en ondernemen we actie tegen de verkoper die ze heeft toegevoegd.

Als Amazon Partner mag je geen woorden zoals "dupe", "nep" of "vervalst" gebruiken in verband met een merk of bewust reclame maken voor namaakproducten of producten die inbreuk maken op de intellectuele eigendomsrechten van anderen. Als je je niet aan dit beleid houdt, kan dit leiden tot opschorting of stopzetting van je account, inclusief het inhouden van betalingen en andere juridische gevolgen.

V: Waarom kan ik deze formulering niet gebruiken?
In overeenstemming met Amazon‘s streven om intellectuele eigendomsrechten te beschermen, staat Amazon het gebruik van de termen "dupe", "nep" of "vervalst" in verband met een merknaam niet toe om een item te beschrijven. Je kunt bijvoorbeeld iets omschrijven als een tas van "nep slangenleer" of "nepbontjas", maar je mag de verkoop van een "nep Goodthreads shirt" of "Goodthreads portemonnee dupe" niet promoten als het item niet door Goodthreads wordt geproduceerd.

V: Ik zou mijn publiek iets willen aanbevelen dat qua stijl vergelijkbaar is (b.v.: als je van deze Amazon Fashion T-shirts houdt, vind je deze vast ook leuk). Mag dat?
Ja - je kunt het volgende gebruiken voor je publiek: "shop de look", "geïnspireerd door", "vergelijkbaar met".

V: Wat is jullie beleid voor verkopers?
Verkopers op Amazon mogen geen producten toevoegen die inbreuk maken op handelsmerken (inclusief logo's), auteursrechten of patenten, of hun producten beschrijven op een manier die verwarring bij de klant zou veroorzaken of anderszins de rechten van iemand anders zou schenden. Ons volledige IP-beleid voor verkopers vind je hier, inclusief veelgestelde vragen over auteursrechten, handelsmerken en patenten.

V: Wat gebeurt er als Amazon een inbreuk makend product in zijn winkel identificeert waar ik een link naar heb gedeeld?
Als gevolg van onze detectie- en handhavingsactiviteiten kan Amazon verdachte producten verwijderen. Als je je publiek naar een van deze producten doorverwijst, loopt de link dood.