Nederland

Product Advertising API (PA API) Registratieproces

We hebben de aanmelding bij PA API samengevoegd met de registratie bij Partners en tevens de werkwijze om inloggegevens voor PA API te maken en te beheren eenvoudiger gemaakt; dit alles binnen Partnernet.

Bestaande PA API-gebruikers kunnen doorgaan met het beheren van hun inloggegevens met de AWS-console of kiezen om te migreren naar de nieuwe registratieprocedure. Wanneer je ervoor kiest om je AWS-account niet langer te gebruiken, moet je je toegangssleutel en geheime sleutel bijwerken met een nieuwe set van inloggegevens die werden gecreëerd tijdens het migratieproces.

Een nieuwe set inloggegevens is altijd gekoppeld aan de hoofdgebruiker van het Partner-account en de hoofdgebruiker heeft volledige controle over de inloggegevens. Secundaire gebruikers kunnen de lijst met gekoppelde inloggegevens bekijken, maar niet aanpassen.

De automatische verhoging van het aantal aanvragen bij PA API, gebaseerd op de prestaties van het Partner-account of de gerealiseerde verkopen van de laatste 30 dagen, is gekoppeld aan de hoofdgebruiker. Zorg er daarom voor dat je de juiste inloggegevens gebruikt, die vermeld staan onder je Partner-account.

Veelgestelde vragen:

 1. Wat is er nieuw aan de registratieprocedure? de PA API-registratieprocedure is nu geïntegreerd binnen Partnernet en we hebben de werkwijze om inloggegevens te maken en te beheren vereenvoudigd. Secundaire gebruikers kunnen zien welke inloggegevens in gebruik zijn voor het Partner-account, maar hebben geen controle over deze inloggegevens.
 2. Mijn PA API-toegang is verbonden aan een AWS-account. Hoe kan ik overstappen naar de nieuwe registratieprocedure? Je kunt je PA API-toegangssleutel migreren vanaf een AWS-account door te klikken op de knop ‘migreer’ onder het Product Advertising API-tabblad op Partnernet.
 3. Wat zijn de gevolgen van het migreren van PA API-toegangssleutels naar een nieuwe registratieprocedure? Zodra je de migratie aanvraagt, zal je AWS-account niet langer toegang geven tot PA API. Dit betekent dat je je bestaande set toegangssleutels niet langer kunt gebruiken om je aan te melden op PA API. Je ontvangt een nieuwe set toegangssleutels die werden gegenereerd binnen de nieuwe registratieprocedure. Denk eraan om al je integraties bij te werken met de nieuwe set toegangssleutels.
 4. Kan ik dezelfde set toegangssleutels gebruiken voor al mijn Partner-accounts? Wanneer je de hoofdgebruiker bent van al je Partner-accounts, kun je de toegangssleutels gebruiken voor Partner-accounts in dezelfde regio. Amazon Partnerprogramma’s worden momenteel gegroepeerd in de volgende drie regio’s:
  1. Amerika/Europa – Verenigde Staten, Canada, Mexico, Brazilië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en India
  2. Japan
  3. China
 5. Wat wanneer de hoofdgebruiker van het Partner-account wijzigt? Het toegestane PA API-toegangspercentage TPS (transacties per seconde) hangt af van de gegevens van de toegangssleutel en het verkoopcijfer van het Partner-account. Als de websites die worden beheerd door de partner, worden bijgewerkt met de toegangssleutel van een nieuwe hoofdgebruiker, is er verder geen impact. Gebeurt dit niet, dan zullen de prestaties van de website worden toegeschreven aan de oude hoofdgebruiker en de website kan problemen ondervinden door een mismatch in de toewijzing van het PA API-toegangspercentage.
 6. Waar kan ik mijn toegangssleutels vinden? Je kunt de lijst met toegangssleutels verbonden aan je Amazon Partner-account op Partnernet onder het Product Advertising API-tabblad vinden. Wanneer je je toegangssleutels niet hebt gemigreerd van je AWS-account, dien je via de AWS-console te gaan door te klikken op ‘Beheer inloggegevens’ (Manage Credentials) onder het tabblad Product Advertising API op Partnernet. Ben je niet geregistreerd als Partner, dan kun je je toegangssleutels vinden op de AWS-site door de volgende stappen te volgen:
  1. Log in bij AWS via http://aws.amazon.com.
  2. Ga naar ‘Mijn account/Console’ (My Account/Console) in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer ‘Aanmelden en beveiliging’ (Security Credentials).
  4. Onder ‘Inloggegevens’ (Access Credentials) zie je vervolgens je toegangssleutels en een knop ‘weergeven’ (show) die je geheime toegangssleutel zichtbaar maakt.

Geef je feedback

Heb je een suggestie voor of een reactie op de website Partnernet? Laat het ons weten.